Ντομάτα: Πότε αλλάζει η γεύση της | piperata.gr Skip to main content
ντομάτες

Ντομάτα: Πότε αλλάζει η γεύση της

Μελέτη έκαναν ερευνητές του πανεπιστημίου Göttingen για να αξιολογήσουν τους παράγοντες που πιθανόν να αλλάζουν τη γεύση της ντομάτας μετά τη συγκομιδή.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν έμπειροι και εκπαιδευμένοι γευσιγνώστες, ειδικοί στην αξιολόγηση της γεύσης των φαγητών που εξέτασαν τη γλυκύτητα, την οξύτητα και την χυμώδη αίσθηση των συγκεκριμένων φρούτων. Το ενδιαφέρον συμπέρασμα ήταν ότι δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη διαφορά στη γεύση της ντομάτας ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσης.

 

Αυτό ωστόσο που έκανε τη διαφορά στη γεύση ήταν η ποικιλία της ντομάτας. Το ζητούμενο λοιπόν σύμφωνα με τους ερευνητές είναι να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες πιο γευστικής ντομάτας σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Larissa Kanski.

 

Η ίδια συμπληρώνει ότι όσο μικρότερη είναι η διάρκεια αποθήκευσης (αναφερόμενη στη διαδικασία παραγωγής προτού οι ντομάτες φτάσουν στην κουζίνα μας) τόσο το καλύτερο για τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ντομάτας. Όσο για τους καταναλωτές, ιδανικά, αν τις διατηρείτε εντός ψυγείου, μπορείτε να τις αφήνετε λίγο πριν τις κόψετε σε θερμοκρασία δωματίου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV