Δικηγορικοί Σύλλογοι: Επιστροφή στην κανονικότητα με εξαίρεση το Ελληνικό Δημόσιο | piperata.gr Skip to main content
δικηγορικοί σύλλογοι

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Επιστροφή στην κανονικότητα με εξαίρεση το Ελληνικό Δημόσιο

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας έκαναν λόγο για «κανονικότητα με εξαιρέσεις το ελληνικό Δημόσιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Δικηγορικών Συλλόγων:

 «…Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, οι περισσότερες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα υπολειτουργούν, παρότι λειτουργούν πλέον με το σύνολο του προσωπικού τους. 

Δέχονται το κοινό μόνο με ραντεβού, η δε ηλεκτρονική – τηλεφωνική εξυπηρέτηση, η οποία τέθηκε προς υποκατάσταση της φυσικής παρουσίας των ενδιαφερομένων, έχει καταστεί γράμμα κενό.

Αποτέλεσμα αυτού είναι,  πολίτες, δικηγόροι, επαγγελματίες και παραγωγικές δυνάμεις να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, να παρατηρείται απίστευτη ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων  και εν τέλει να καθυστερεί η ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, κατά το μέρος που εξαρτάται και από τη λειτουργία του Δημοσίου, το οποίο, όπως είναι γνωστό,  αποτελεί βασικό μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, που τόσο απαραίτητη είναι στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Η Συντονιστική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την άνω δραματική κατάσταση που παρατηρείται από την υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, θα ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να θέσει τα ζητήματα που ανακύπτουν και να αναζητηθούν λυσιτελείς λύσεις.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή θα διοργανώσει    συνέντευξη τύπου μαζί με τους λοιπούς επαγγελματικούς φορείς του χώρου της Δικαιοσύνης, (Συμβολαιογράφους, Δικαστικούς Επιμελητές κ.λπ.),  για να αναδείξουν δημόσια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι πολίτες,  οι δικηγόροι και οι λοιποί επαγγελματικοί φορείς στο χώρο της Δικαιοσύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στη νέα κανονικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται, ιδίως από την υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών που συνδέονται άρρηκτα με την άσκηση του επαγγέλματός τους και τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία για την οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των εν γένει προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.