ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιαννουσάκης ευελπιστεί σε αποφυλάκιση το φθινόπωρο - Τι λέει για τα ευρήματα στο κελί του | piperata.gr Skip to main content
Μάκης-Γιαννουσάκης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιαννουσάκης ευελπιστεί σε αποφυλάκιση το φθινόπωρο - Τι λέει για τα ευρήματα στο κελί του

Σύμφωνα με νέες αποκλειστικές πληροφορίες του PIPERATA.GR, προερχόμενες από την πλευρά Γιαννουσάκη -αυτή τη φορά-, δεν βρέθηκε κινητό τηλέφωνο στο κελί του (υπ' αριθμόν 3), αλλά στο διπλανό (υπ' αριθμόν 4), σε προφυλακισμένο υπόδικο για ναρκωτικά, το οποίο μάλιστα ήταν του Γιάννου Παπαντωνίου μέχρι λίγο καιρό πριν, όπου και αποφυλακίστηκε. 

 

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ευρήματα, ο φυλακισμένος με ισόβια κάθειρξη για το «Noor1», φέρεται να υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι οι φορτιστές δεν ήταν κινητών τηλεφώνων, αλλά των hjandsfree ακουστικών του, που κάνουν και για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, η ύπαρξη των τριών φορτιστών και των δύο hjandsfree ακουστικών που πλέον επιβεβαιωμένα βρέθηκαν στο κελί του και κατασχέθηκαν δημιουργεί εύλογες απορίες, σχετικά με το αν τελικά έχει κινητά τηλεφώνα που ενδεχομένως δεν βρέθηκαν... 

 

Για το δε στικάκι αποθήκευσης και μεταφορά ηλεκτρονικών αρχείων, ο Μάκης Γιαννουσάκης υποστηρίζει ότι ήταν άδειο και το είχε για χρήση που σχετίζεται με τη δικογραφία του και τις σχετικές επικοινωνίες που έχει με τους δικηγόρους του. Κάτι το οποίο μένει να αποδειχθεί κι αυτό, από τον έλεγχο που διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

 

Το κατσαβίδι που βρέθηκε στο κελί του ήταν για την εθελοντική εργασία που κάνει εντός φυλακών Κορυδαλλού, καθώς του έχει χρεωθεί να είναι συντηρήτης, ενώ το μαχαίρι, όπως υποστήριξε, ήταν εμπορίου για το φαγητό του. Να σημειωθεί ότι πράγματι βρέθηκαν και πιρούνια τα οποία πάντως δεν κατασχέθηκαν. 

 

Για την τράπουλα δεν δόθηκε καμία εξήγηση (ούτε φαίνεται να διαψεύδεται), ενώ τα χρήματα (50 ευρώ) που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ισχυρίστηκε ότι τα είχε για το κυλικείο του δικαστηρίου (ακούγεται λογικό, αν και παράνομο να έχει χρήματα εντός φυλακής), κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης σε δεύτερο βαθμό για το «Noor1», η οποία διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. 

 

Ως εκ τούτου, υποστηρίζει ότι δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει καμία απολύτως σχέση με τους φυλακισμένους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι είναι σε άλλη πτέρυγα (στην α', ενώ ο ίδιος είναι στη β'), αλλά και γενικά με ποινικούς και παρακρατικούς, καθώς ο ίδιος πρέπει να φυλάγεται, γιατί μπορεί να αποτελέσει στόχο... 

 

Να σημειωθεί ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PIPERATA.GR, ο Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης έχει δείξει μεταμέλεια -άλλωστε, έχει από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσει και ομολογήσει την ενοχή του, υποστηρίζοντας ότι η μόνη σχέση που είχε στην υπόθεση ήταν για τη μεταφορά και όχι για την περαιτέρω διακίνηση και πώληση των ναρκωτικών-, ενώ όλο αυτό το διάστημα που είναι φυλακισμένος έχει συνεργαστεί με τις αρχές, συμβάλλοντας καταλυτικά στη σύλληψη των Τούρκων «εγκεφάλων» και του χρηματοδότη του «Noor1» που μετέφερε στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνης, ευελπιστώντας έτσι ότι θα καταφέρει οσονούπω να πάρει τα ελαφρυντικά του νόμου. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αυτό συμβεί, κάτι που αναμένεται να το ξέρουμε το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό που διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, γιατί η εισαγγελέας της έδρας ορίσθηκε επόπτρια στην ΕΥΠ και θα πρέπει εκείνη ακριβώς την ημερομηνία να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, τότε ο Γιαννουσάκης το πιθανότερο είναι να αποφυλακιστεί, έχοντας ήδη εκτίσει 16-17 χρόνια φυλάκισης (πλασματικά), λόγω εθελοντικής εργασίας και καλής διαγωγής.  

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.