Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Διαδήλωση γιορτής στο Σύνταγμα (pics&vids) | piperata.gr Skip to main content
Σύνταγμα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Διαδήλωση γιορτής στο Σύνταγμα (pics&vids)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Σύνταγμα, εκφράζοντας έντονα την αντίθεση τους ως προς τις διατάξεις του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου .Το piperata.gr βρέθηκε στην ειρηνική διαδήλωση όπου συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα.

Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός 

Το δίκτυο #SupportEarth, που διοργάνωσε την πορεία για την προστασία του Περιβάλλοντος αυτή την ημέρα γιορτής για τον πλανήτη, διαμαρτυρήθηκε για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  της 5ης Μαΐου 2020.  

Η αθρόα και πολύχρωμη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας θύμιζε περισσότερο γιορτή παρά διαδήλωση.  

σύνταγμα

σύνταγμα

σύνταγμα

Με κεντρικά συνθήματα «αφήστε τη γη αναπνεύσει», αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζήτησαν την απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «η κλιματική αλλαγή, η συνεχής καταστροφή του φυσικού πλούτου, των ορεινών, θαλάσσιων και ποτάμιων οικοσυστημάτων, η υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων, θα φέρνει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους αντιμέτωπους με απειλητικούς ιούς και πανδημίες.

σύνταγμα

σύνταγμα

σύνταγμα

σύνταγμα

Αυτή η πορεία είναι χρέος μας να ανακοπεί! Ο άνθρωπος δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά μέρος του φυσικού πλούτου αυτού του πλανήτη. Η επιβίωση και παραμονή του πάνω σε αυτόν, εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του αέρα που αναπνέει και του νερού που πίνει, από τη θερμοκρασία του πλανήτη και από την επιβίωση όλων των άλλων ζωικών και φυτικών ειδών. Το περιβάλλον, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χρειάζεται προστασία και αποκατάσταση και όχι περισσότερη λεηλασία».

σύνταγμα

σύνταγμα

σύνταγμα

σύνταγμα

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.