ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Και επίσημο το αίτημα αποχώρησης από τη Euroleague | piperata.gr Skip to main content
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Και επίσημο το αίτημα αποχώρησης από τη Euroleague

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Και επίσημο το αίτημα αποχώρησης από τη Euroleague

Ο «πόλεμος» των «πρασίνων» με την Euroleague παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με προορισμό το Basketball Champions League

 

Πλέον η πρόθεση του Παναθηναϊκού για διαζύγιο με τη Euroleague είναι και επίσημη, με επιστολής που απεστάλη στην διοργανώτρια αρχή.

 

Άλλωστε, και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου εξέφρασε με θέρμη την επιθυμία του να μετακομίσει η ομάδα στην FIBA, λέγοντας ότι το ίδιο θα ήθελε να πράξουν και οι Μάνος Παπαδόπουλος, Τάκης Τριαντόπουλος, που αναλαμβάνουν το management της ομάδας.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

 

Το κείμενο της επιστολής

 

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέστειλε στην Ευρωλίγκα την κάτωθι επιστολή:

 

Κύριε Bertomeu,

 

Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

 

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.

 

Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι -ενδεικτικά- η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

 

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

 

Ο Πρόεδρος

 

Μάνος Παπαδόπουλος»

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV