«Πράσινη»: Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της «εφημερίδας όλων των Παναθηναϊκών» | piperata.gr Skip to main content
«Πράσινη»: Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της «εφημερίδας όλων των Παναθηναϊκών»

«Πράσινη»: Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της «εφημερίδας όλων των Παναθηναϊκών»

Συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερες αναστολές η επιχείρηση απεμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό.

 

Γράφει ο Τάκης Σπετσιέρης

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του για αποχώρηση από την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τα όσα ακολούθησαν με την «επίσκεψη» των οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 13» και τις ανακοινώσεις  ένθεν κακείθεν, ήρθε και το κλείσιμο της εφημερίδας «Πράσινη» να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που ξεπερνάει πλέον τα όρια της εσωστρέφειας και αγγίζει αυτά της… καταστροφής.

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΡΑΣΙΝΗ

Ο τίτλος της μιλούσε από μόνος του: «Πράσινη». Μια εφημερίδα από γνήσιους Παναθηναϊκούς για όλους τους Παναθηναϊκούς. Το σλόγκαν «η εφημερίδα όλων των Παναθηναϊκών» δικαιώθηκε πέρα για πέρα στα 13 χρόνια παρουσίας της «Πράσινης» στα μανταλάκια...

 

Εκδόθηκε το 2007 και ήταν ιδέα του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου και του γιου του Δημήτρη, την οποία υλοποίησε ο αείμνηστος Ανδρέας Μπόμης που στελέχωσε την εφημερίδα με ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στη δημοσιογραφική πιάτσα εκείνη την εποχή.

 

Η ιδέα ήταν απλή: να καλυφθεί το κενό που είχε αφήσει η «Αθλητική Ηχώ» η οποία έκλεισε το 2007 και το «Derby» χαρακτηριζόταν έντυπο ακραιφνώς «Βαρδινογιαννικό». Επιπλέον, τη στιγμή που για τον Ολυμπιακό υπήρχαν δύο εφημερίδες, το «Φως» και ο «Πρωταθλητής», έπρεπε να υπάρχει ακόμα μια για τον Παναθηναϊκό, που θα δυναμώνει τη φωνή των φίλων του συλλόγου.

 

Έτσι η «Πράσινη» μπήκε «σφήνα» σε μια αγορά ήδη κορεσμένη, καθώς τα αθλητικά φύλλα της εποχής ήταν ήδη πολλά, οι κυκλοφορίες δεν ικανοποιούσαν και το Διαδίκτυο είχε ήδη πάρει τα πρωτεία στην ενημέρωση.

 

Ωστόσο, η «Πράσινη» τα κατάφερε μια χαρά κυκλοφοριακά, καθώς αγκαλιάστηκε αμέσως από τους φίλους του Παναθηναϊκού και πολλά πρωτοσέλιδά της, έχουν μείνει στα αρχεία χιλιάδων οπαδών της ομάδας.

 

Ήταν μια εποχή που ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, όπως και άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη (βόλεϊ κλπ) δεν πήγαιναν και τόσο καλά, ωστόσο, ήταν το μπασκετικό τμήμα που κρατούσε ψηλά τη σημαία του συλλόγου –το 2007. Ήταν η χρονιά της κατάκτησης του τέταρτου ευρωπαϊκού τίτλου από την αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ακολούθησαν ακόμα δύο, το 2009 και το 2011, ενώ και στις εσωτερικές διοργανώσεις η κυριαρχία του ήταν απόλυτη, με τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

 

Η «Πράσινη» στήριξε με όλες τις δυνάμεις της και το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που είχε επιλέξει για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ο τότε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης, και στο οποίο συμμετείχε ενεργά η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Το εγχείρημα, βεβαίως, δεν ευοδώθηκε, καθώς εκτός από το νταμπλ της σεζόν 2009-2010 άφησε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με τεράστια χρέη και οι αντιπαραθέσεις εκείνης της εποχής προκάλεσαν μια πρωτοφανή κρίση στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και συνακόλουθα την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη και των «συμπαικτών» της (οικογένεια Γιαννακόπουλου, Νικόλας Πατέρας και Ανδρέας Βγενόπουλος) από την ΠΑΕ, η οποία περιήλθε στην ιδιοκτησία του Γιάννη Αλαφούζου με τα γνωστά αποτελέσματα. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, γιατί ίσως κάτι πάει πιο δυναμικό πάει να γίνει ενόψει της επόμενης σεζόν.

 

Η «Πράσινη» στάθηκε δυναμικά παρούσα όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του συλλόγου, παλεύοντας με τα πρωτοσέλιδά της για όλα όσα ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος οραματίζονταν για τον σύλλογο της καρδιάς τους.

 

Πλέον αυτή η «φωνή» δεν υπάρχει. Άλλωστε, είναι και η πολύπλευρη κρίση που δεν ευνοεί ιδιαίτερα την έντυπη ενημέρωση. Ωστόσο, η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κλείσει την «Πράσινη» είναι μια «απόφαση… καρδιάς», όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις. Ο παροιμιώδης παρορμητισμός του οδήγησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε μια σειρά αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την ενασχόλησή του και τα σχέδιά του για τον Παναθηναϊκό. Η απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί εντός εκτός και επί τα αυτά του μεγάλου συλλόγου της Αθήνας, όμως όλα αυτά είναι το θέμα ενός επόμενου μεγάλου ρεπορτάζ του PIPERATA.GR σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό. Όπως και για αυτά που πρόκειται να δούμε από δω και πέρα...

 

Το «αντίο» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορεί να μοιάζει άκομψο ή και άτσαλο, -αναμενόμενο, ωστόσο, μετά και τις περσινές ανακοινώσεις του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη για το PAO Alive-, μπορεί επίσης να… ικανοποιεί τις «ευαισθησίες» της «Θύρας 13», είναι όμως μια πραγματικότητα και μάλιστα πολύ ζοφερή για τον σύλλογο συνολικά. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV