Τα κανάλια δεν θα υφίστανται έλεγχο για πολιτική πολυφωνία με απόφαση του ΕΣΡ | piperata.gr Skip to main content
ΕΣΡ

Τα κανάλια δεν θα υφίστανται έλεγχο για πολιτική πολυφωνία με απόφαση του ΕΣΡ

Την απόφαση ότι δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος για την ύπαρξη πολιτικής πολυφωνίας στα κανάλια έλαβε το ΕΣΡ. 

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έκρινε, δηλαδή, ότι δεν θα ελέγχει αν τα κανάλια διατηρούν τις πολιτικές ισορροπίες, παρουσιάζοντας όλα τα κόμματα και δίνοντάς τους τον χρόνο που τους αναλογεί.

 

Η απόφαση της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Συμβουλίου (5 έναντι 2) έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για έλεγχο σχετικά με την πολυφωνία.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», τη Δευτέρα τέθηκε ξανά στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΡ το αν θα πρέπει να ελέγχονται τα τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με το ζήτημα της πολυφωνίας.

 

Κατατέθηκε πρόταση να κινητοποιηθεί το ΕΣΡ και να ζητήσει από τα κανάλια όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποφασίσει κατά πόσο τηρείται η πολιτική πολυφωνία. Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΣΡ ήταν αρνητική. Με ψήφους 5 έναντι 2, το Συμβούλιο έκρινε πως δεν χρειάζεται να ελέγξει τα κανάλια.

 

Ερωτηθείς για το «αν υπάρχει πολιτικός δάκτυλος πίσω από την αδράνεια», ο Γιώργος Πλειός (μέλος του ΔΣ του ΕΣΡ και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), απάντησε χαρακτηριστικά πως κανείς δεν μπορεί να απαλλαχθεί των ιστορικών ευθυνών του.

 

«Μπορεί η έλλειψη σκοπιμότητας σε κάποιες συμπεριφορές μας να μας απαλλάσσει από την ατομική ευθύνη με τρέχοντες όρους, όχι όμως και από την ιστορική ευθύνη που έχουμε. Κανείς στην ιστορία δεν απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του επειδή προκάλεσε συνέπειες χωρίς να το επιδιώκει».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV