Βουλή: Υπερψηφίστηκε η Συμφωνία Ελλάδας- Μαρόκου για τις θαλάσσιες μεταφορές | piperata.gr Skip to main content
Βουλή

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η Συμφωνία Ελλάδας- Μαρόκου για τις θαλάσσιες μεταφορές

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, αό τη Βουλή το νομοσχέδιο "Κύρωση της Συμφωνίας της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μαρόκου για τις Θαλάσσιες Μεταφορές". 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε πως «η παρούσα συμφωνία δημιουργεί το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για τη ναυτιλιακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και αποτελεί την αφετηρία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων τους».

«Μέσω της σύναψης των διμερών ναυτιλιακών συμφωνιών με τρίτα κράτη, επιδιώκεται παγίως και διαχρονικά η νομική ασφάλεια για τους ναυτιλιακούς φορείς της χώρας μας, η διευκόλυνση της εργασίας των ναυτικών, καθώς και οι βέλτιστοι δυνατοί όροι δραστηριοποίησης του ελληνικού και ελληνόκτητου στόλου διεθνώς», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία, ότι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, προωθείται η αναβάθμιση των υποδομών ασφάλειας, αλλά και επικοινωνίας των λιμεναρχείων με το υπουργείο.   

«Επίσης, προωθείται η υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την υλοποίηση του έργου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τη ναυτιλία μας, με επιδίωξη την απλούστευση, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών για ένα ολοκληρωμένο σύστημα, που θα εξυπηρετήσει και την ελληνόκτητη και την ελληνική ναυτιλία, τον Έλληνα ναυτικό».   

«Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την παρούσα σύμβαση, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα δώρο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και που από αυτή δεν έχουν να προσδοκούν κάτι οι εργαζόμενοι του κλάδου που παραμένουν αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα που τους ήταν ήδη γνώριμα και ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο στο διάστημα της πανδημίας», ανέφερε η βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα.  
 

«Το Μαρόκο αποτελεί κομβικό σημείο για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, καθώς επίσης ναρκωτικών. Οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθιστώντας αδύνατη την ψήφιση της συμφωνίας εκ μέρους μας», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.