Μήνυση κατά του Μπέου καταθέτουν οι κάτοικοι των Σταγιατών | piperata.gr Skip to main content
ΜΠΕΟΣ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ

Μήνυση κατά του Μπέου καταθέτουν οι κάτοικοι των Σταγιατών

Στην αντεπίθεση περνάνε οι κάτοικοι των Σταγιατών, μετά τη νέα χυδαία επίθεση σε βάρος τους από τον Αχιλλέα Μπέο την περασμένη Παρασκευή. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες το βράδυ (21/6/20), έκαναν γνωστή τη συλλογική τους απόφασή να υποβάλουν μήνυση σε βάρος του δημάρχου Βόλου και να του ασκήσουν αγωγή.

 

Της απόφασής τους, είχαν προηγηθεί μία σειρά από σοβαρά γεγονότα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η αιφνιδιαστική αλλαγή υδροδότησης του χωριού, το οποίο αποκόπηκε από την πηγή του (απ’ την οποία παίρνει νερό εδώ και 350 χρόνια) και τροφοδοτείται από μια εφεδρική και για χρόνια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή στην Πορταριά.

 

Ο σκοπός της ενέργειας του Δήμου, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, είναι η ιδιωτικοποίηση της πηγής και η αξιοποίηση των πόρων της για την παραγωγή εμφιαλωμένων νερών, τα οποία πωλούνται κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο στη Μαγνησία.

Μετά την απροειδοποίητη κι επιθετική ενέργεια του Δήμου ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Αχ. Μπέος μιλώντας για τους κατοίκους που αντιστέκονται έκανε λόγο για «40 – 50 άτομα με κάτι μαύρες σημαίες, που έχουν μάθει να κάνουν τον πούστη με ξένο κώλο».

Λίγες ημέρες αργότερα επισκέφτηκε το χωριό με τη συνοδεία αστυνομίας και απείλησε τους κατοίκους, έσπασε τις σημαίες τους, κλειδαμπάρωσε το Κοινοτικό Κέντρο Πολιτισμού και άλλαξε κλειδαριές στο σχολείο, το οποίο έχουν ξαναζωντανέψει μετά από δεκαετίες που ήταν κλειστό, διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις.

«Για τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις απειλές και τα υπόλοιπα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος μας, σε βάρος του χωριού μας και σε βάρος του νερού της Πηγής της Κρύας Βρύσης ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καταθέτουμε, εντός των επομένων ημερών, μήνυση εναντίον του και θα ακολουθήσει αγωγή», σημειώνουν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους. 

Οι χυδαιότητες Μπέου

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή (19/6) ο δήμαρχος Βόλου είχε καταφερθεί εναντίον της τοπικής κοινωνίας, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις κι εκτοξεύοντας απειλές. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση σε όσα πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξη τους στον αγώνα των κατοίκων, με αποκορύφωμα το σεξιστικό του σχόλιο για τη δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα: «Πού ξέρετε εσείς ρε πού είναι οι Σταγιάτες. Πού ξέρει πού είναι, η άλλη η Ακρίτα, που έχει να δει άντρα τριάντα χρόνια».

Σε μια στάση σώματος που επιθυμεί να εκληφθεί ως επιβλητική και με το γνωστό του μάτσο ύφος, χωρίς όμως να υπάρχει παρουσία από τις αντιπολιτευτικές παρατάξεις και ΜΜΕ που δεν τον στηρίζουν, ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε την αναφορά του στις Σταγιάτες ρωτώντας: “Με ποιον θα μιλήσω ρε; Ποιο είναι το αντικείμενο συνομιλίας, διαβούλευσης ή όπως θες πες το με αυτούς τους περίεργους τύπους”.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι με βάση τις μετρήσεις που έγιναν στο νερό και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα επίσημα εργαστήρια του κράτους, το νερό των Σταγιατών είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Ωστόσο αναίρεσε την ίδια του την τοποθέτηση λίγο αργότερα, ρίχνοντας κι άλλο το επίπεδο.

«Το νερό των Σταγιατών είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, είναι πολύ επιβαρυμένο και να πω την αλήθεια βέβαια, ότι είναι επιβαρυμένο, όχι γιατί η πηγή βγάζει ακατάλληλο νερό. Πεντακάθαρο είναι, αλλά το βρωμίζουν αυτοί οι βρωμιάρηδες. Γιατί δεν συνδέονται με την αποχέτευση, χέζουνε κι όλα τα λύματα πάνε στην πηγή αναγκαστικά».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους ο Αχιλλέας Μπέος παραδέχτηκε ανοιχτά ότι επιθυμεί τη σύγκρουση μαζί τους. «Εμείς δεν σας φοβόμαστε ρε. Δεν σας φοβόμαστε. Θα ‘ρθούμε σε σύγκρουση και τώρα επειδή έχω τρελαθεί, θα πάω τρεις μέρες να κάνω προπόνηση, όποιο ξέρει καταλαβαίνει τι είδους προπόνηση και θα επιστρέψω πολύ δυναμικός».

«Από εβδομάδα περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει για να τελειώσει το πανηγύρι αυτό. Δεν σας βλέπουμε ρε», είπε απειλώντας ξανά και στο τέλος της ομιλίας του… κέρδισε τα χειροκροτήματα όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, αλλά και των περισσότερων παριστάμενων δημοσιογράφων.

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου: 

Εμείς οι κάτοικοι των Σταγιατών καταθέτουμε μήνυση εναντίον του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου Εμείς οι κάτοικοι των Σταγιατών, που αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στο νερό της Πηγής της Κρύας Βρύσης, από την οποία υδρεύεται το χωριό μας εδώ και 350 χρόνια, ακούσαμε χθες για πολλοστή φορά τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο να μας υβρίζει χυδαία, να μας συκοφαντεί, να μας απειλεί, να μας στοχοποιεί και να μας «προειδοποιεί» για πράξεις βίας που σκοπεύει να ασκήσει εναντίον μας, και για παράνομες πράξεις που θα δρομολογήσει εναντίον μας, με τη χαρακτηριστική κατακλείδα: «ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!».

Τον ακούσαμε ταυτόχρονα να λοιδορεί το νερό της Πηγής της Κρύας Βρύσης, επιδιώκοντας την απαξίωσή του. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς, αγαπάμε τον τόπο μας, γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή των μονοπατιών και κάθε διαδρομή των νερών της πηγής. Έχουμε με τα χέρια μας φροντίσει εδώ και χρόνια, για τη συντήρηση του δικτύου, για τον καθαρισμό και για την υδρομάστευση και ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό το πολύτιμο Νερό της Πηγής της Κρύας Βρύσης, που είναι αγαθό που ανήκει σε όλους μας, το εποφθαλμιούν εδώ και χρόνια οικονομικά συμφέροντα, αφού είναι από τα καθαρότερα νερά στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις απειλών, εκφοβισμών, οι απόπειρες εκβιασμών, οι προαναγγελίες επιδρομών και διώξεων δεν είναι ικανές ούτε να σβήσουν την αγάπη μας για τον τόπο μας ούτε να κάμψουν τον αγώνα μας για το πολύτιμο αγαθό του νερού. Και σίγουρα δεν είναι ικανές να μας κάνουν να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας και από την αξιοπρέπειά μας. Για τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις απειλές και τα υπόλοιπα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος μας, σε βάρος του χωριού μας και σε βάρος του νερού της Πηγής της Κρύας Βρύσης ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καταθέτουμε, εντός των επομένων ημερών, μήνυση εναντίον του και θα ακολουθήσει αγωγή. Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και ομάδα δικηγόρων, θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Βόλου όλα τα στοιχεία και θα ζητήσουμε την κατεπείγουσα ποινική δίωξη και τιμωρία του υβριστή και συκοφάντη Δημάρχου.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV