Συνεχίζεται η κόντρα σχετικά με τη δήλωση του Άδωνι για Τουλουπάκη | piperata.gr Skip to main content
Άδωνις - Τουλουπάκη

Συνεχίζεται η κόντρα σχετικά με τη δήλωση του Άδωνι για Τουλουπάκη

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αντιπαράθεση σχετικά με τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι δηλαδή η εισαγγελές Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, πρέπει να μπει φυλακή.

 

Σήμερα στο briefing ο Στέλιος Πέτσας κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομίας. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε:

 

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της Κυβέρνησης, αλλά ως ένας πολίτης που εξέφρασε μία προσωπική αγανάκτηση, για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί, εδώ και χρόνια. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας διώξει τον Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης όταν του επιτρέψει ο Σαμαράς να κάνει ανασχηματισμό»

«Αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και καλύπτεται από αυτόν για την ωμή και χυδαία παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εφόσον απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis».

 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει, τέλος, πως «εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον διώξει τώρα, ας το κάνει τουλάχιστον όταν ο κ. Σαμαράς του επιτρέψει να κάνει ανασχηματισμό».

 

Δήλωση Γεωργιάδη:

Υπενθυμίζεται ότι κ. Γεωργιάδης χτες δήλωσε:

«Άλλη μια πράξη κατάχρησης της εξουσίας της κ. Τουλουπάκη (ΣτΣ η παραπομπή λοβέρδου) για την οποία πρέπει να μπει φυλακή, γιατί παραβίασε το σύνταγμα. Αυτή είναι η βαρύτερη πράξη της. Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί ορκιζόμαστε πίστη στο σύνταγμα. Η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το σύνταγμα. Αυτό είναι για πολλά έτη φυλακή. Δεν απειλών. Το σύνταγμα είναι ιερό κείμενο και η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να το παραβιάσει για να κάνει πολιτικό χατήρι στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Απάντηση Τουλουπάκη

Απαντώντας, η Ελένη Τουλουπάκη κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι αγνοεί την ελληνική και διεθνή νομιμότητα. Η εισαγγελέας διαφθοράς υπογράμμισε ότι:

 

 «Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας ,οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός. Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV