Όλοι εναντίον Αυγενάκη (και) στη Βουλή: «Επιτρέπεις σε καταδικασμένους να διοικούν ομάδες»! | piperata.gr Skip to main content
Όλοι εναντίον Αυγενάκη (και) στη Βουλή: «Επιτρέπεις σε καταδικασμένους να διοικούν ομάδες»!

Όλοι εναντίον Αυγενάκη (και) στη Βουλή: «Επιτρέπεις σε καταδικασμένους να διοικούν ομάδες»!

Χαμός και στη Βουλή από την (ν)τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω της οποίας θα μπορούν τελεσίδικα καταδικασμένοι παράγοντες να διοικούν ομάδες μέχρι να αποφασίσει αμετάκλητα, σχετικά με την υπόθεσή τους ο Άρειος Πάγος. Κάτι που θα μπορούσε να δώσει μέχρι και… δέκα χρόνια επιπλέον παραγοντικής ζωής στον υπόκοσμο του (παρα)ποδοσφαίρου!

 

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να ψελλίσει επιχειρήματα του τύπου «δεν υπάρχει καμία μεθόδευση, καμία εξυπηρέτηση, καμία φωτογραφική διάταξη». Ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση τον «έστησε στον τοίχο» για τις μεθοδεύσεις του.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, πέραν του ότι στηλίτευσε ως άθλιες και φωτογραφικές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης διά του κ. Αυγενάκη με τη συγκεκριμένη τροπολογία, αναρωτήθηκε, γιατί ενώ αύριο (Τρίτη 30/6) πρόκειται η κυβέρνηση να φέρει αθλητικό νομοσχέδιο για τις αρχαιρεσίες των εκλογών στις ομοσπονδίες, δεν αποσύρει τη (ν)τροπολογία και να τη βάλει μαζί σε διαβούλευση. 

 

Εξίσου σε υψηλούς τόνους και ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν και οι εκπρόσωποι όλων των άλλα κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης: ΚΚΕ, Μέρα25 και Ελληνική Λύση.

 

Όσον αφορά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), πρώην υπουργό, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής: «Η τροπολογία Αυγενάκη είναι άθλια, απαράδεκτη, φωτογραφική και βαθιά καταδικασμένη ως λογική και πολιτική άποψη στη συνείδηση των πολιτών.

 

Τι κάνει ο κ. Αυγενάκης που ήρθε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τιμητή των αρχών της δικαιοσύνης και της διαφάνειας;

 

Επιτρέπει σε καταδικασμένους τελεσίδικα παράγοντες του αθλητισμού να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους στη διοίκηση σωματείων, στην ενασχόληση με τον αθλητισμό μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του δικαστηρίου ή αμετάκλητο το βούλευμα που τους παραπέμπει σε δίκη.

 

Ποιους φωτογραφίζετε εδώ κ. Αυγενάκη;

 

Έχετε το πολιτικό σθένος να μας πείτε; Να πείτε τα ονόματα των καταδικασμένων που έχουν παραπεμφθεί στο δικαστήριο και έχουν τελεσίδικη απόφαση που τους καταδικάζει για απάτες, εκβιάσεις, στημένους αγώνες και που από αύριο θα επιστρέψουν στη διοίκηση αθλητικών σωματείων. Ποιοι είναι;»

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πήρε τον λόγο για να απαντήσει, λέγοντας: «Το άρθρο 1 αφορά τα κωλύματα εγγραφής και περιορισμούς. Τροποποιούμε ότι πλέον για να υφίσταται κώλυμα πρέπει να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και όχι απλώς τελεσίδικα το πρόσωπο ή να έχει παραπεμφθεί και το κώλυμα θα διαρκεί έως και την έκδοση αθωωτικής απόφασης, αν υπάρξει.

 

Το φυσικό κώλυμα θα διαρκεί έως και την έκδοση αθωωτικής απόφασης. Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης το κώλυμα θα εξακολουθεί να ισχύει σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα».

 

Η τοποθέτηση Αυγενάκη προκάλεσε την έκρηξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου: «Τι είναι αυτά που λέτε; Ρωτήστε έναν δικηγόρο!».

 

Λάβρος κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Εμμανουήλ Συντιχάκης: «Είναι κατάπτυστη και επικίνδυνη η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία με μία απλή τροποποίηση του νόμου αντικαθιστά τη λέξη “τελεσίδικα” με τη λέξη “αμετάκλητα” τόσο απλά, βάζοντας κανονικά, όχι από το “παράθυρο” αλλά από την “πόρτα”, κύριε υπουργέ, υπόδικους, όσους έχουν καταδικαστεί και στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό για κακούργημα.

 

Γιατί; Για να διοικήσουν –λέει- στον χώρο του αθλητισμού! Εκείνο που απομένει είναι ο κ. Αυγενάκης, η κυβέρνηση, ο κύριος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ο οποίος υπογράφει το νομοσχέδιο, να μας μοιράσουν τις φωτογραφίες όλων όσοι ευνοούνται απ’ αυτήν την τροπολογία.

 

Είναι πραγματικά θλιβερό. Δείχνει ότι ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός δεν έχει πάτο.

Ο κ. Αυγενάκης προσπαθεί μάταια να πείσει ότι αυτή η απαράδεκτη και ύποπτη τροπολογία, με την υπογραφή και του κυρίου υπουργού Δικαιοσύνης, έχει, όπως λέει, στόχο την τάξη και τη διαφάνεια στον ελληνικό αθλητισμό. Τώρα, να γελάσουμε; Να τα πάρουμε στο “κρανίο”; Τι απ’ όλα θα πρέπει να κάνουμε;».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV