Έντονη αντίδραση του Αρείου Πάγου μετά την δήλωση Γεωργιάδη για Τουλουπάκη | piperata.gr Skip to main content
Έντονη αντίδραση του Αρείου Πάγου μετά την δήλωση Γεωργιάδη για Τουλουπάκη

Έντονη αντίδραση του Αρείου Πάγου μετά την δήλωση Γεωργιάδη για Τουλουπάκη

Πολιτικά πρόσωπα επιτέθηκαν εις βάρος εισαγγελέων που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis, προκαλώντας την αντίδραση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

 

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η τηλεοπτική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή».

 

Σε κοινή ανακοίνωση τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πλιώτας, αφού αρχικώς τονίζουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν, έρχονται στην συνέχεια να ξεκαθαρίσουν ότι «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

«Τέτοιες συμπεριφορές - συνεχίζουν - δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Τέλος οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας επισημαίνουν ότι για τις πράξεις ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV