Κουτσούμπας: Στον αγώνα κατά της καύσης απορριμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ το ΚΚΕ | piperata.gr Skip to main content
Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Στον αγώνα κατά της καύσης απορριμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ το ΚΚΕ

Τη δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, εντός και εκτός Βουλής, ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, ανέλαβε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας 130 συλλόγων που αντιτίθενται στην καύση απορριμμάτων.

 

Εκπρόσωποι συλλόγων που πήραν το λόγο μίλησαν για "έγκλημα" σε βάρος της δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη ως προς την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Χαρακτήρισαν "εφιάλτη" την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ και δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην υλοποιηθεί.

 

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών και επέστησε την προσοχή τους στην προσπάθεια να γίνει μια διαβούλευση για το θέμα, γιατί, όπως είπε, "ίσως είναι το τυράκι στη φάκα".

 

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ καταλόγισε ευθύνες στις κυβερνήσεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός "ότι φτάσαμε ως εδώ" και τις κατηγόρησε ότι νομοθετούν με βάση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

 

"Η ενότητα όλων είναι η ασφαλιστική δικλείδα για να προχωρήσουμε μπροστά", επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Πριν την έναρξη της συνάντησης, στη Μονή Λαζαριστών, στον χώρο βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, που γειτνιάζει με το ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και είχαν σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV