Ραγκούσης: Αμα δεν απαγορεύατε τις συγκεντρώσεις κ. Χρυσοχοϊδη γιατί τόση φασαρία; | piperata.gr Skip to main content
Ραγκούσης

Ραγκούσης: Αμα δεν απαγορεύατε τις συγκεντρώσεις κ. Χρυσοχοϊδη γιατί τόση φασαρία;

Σκληρή αντιπαράθεση δημιουργήθηκε στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς λέγοντας πως το νομοσχέδιο είναι ίδιο και χειρότερο με τα νομοσχέδια της... χούντας. Το χαρακτήρισε γελοίο και πρόσθεσε ότι πρέπει πάση θυσία ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι πίσω από όλα αυτά τα ψέματα κρύβεται ένα απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης και ένα ανελεύθερο και αυταρχικό κράτος που στήνεται μέρα με τη μέρα.

 

«Δεν είναι πολιτικοί χαρακτηρισμοί αλλά ιστορικές αλήθειες αυτά που λέμε για διατάξεις παρόμοιες με τις διατάξεις της χούντας. Και είναι χειρότερο γιατί η χούντα έριχνε την ευθύνη στον οργανωτή ενώ εσείς απειλείτε με φυλακή και αυτούς που θα συμμετέχουν στην διαδήλωση. Ούτε η χούντα δεν το 'χει κάνει αυτό».

 
"Ποιος πληρώνει τις ζημιές που γίνονται; το νομοσχέδιο σας εισηγείται να πληρώνει αυτός που προκαλεί αυτές τις καταστροφές; Όχι κύριε Χρυσοχοϊδη το νομοσχέδιό σας εισηγείται να πληρώνει ο οργανωτής οποιασδήποτε πορείας και συγκέντρωσης, ενά εκτιμηθεί από την αστυνομία, ότι αυτός δεν είχε περιφρουρίσει ως όφειλε την συγκέντρωσή του."

Ενώ πρόσθεσε:

"Φέρατε διάταξη που λέτε ο καταστρέφων να πληρώνει και σας είπαμε όχι;"

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγω πως διαλύθηκε  το άρθρο 11 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει πως όλοι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ελεύθερα σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις.

Θα παίρνουν άδεια από την αστυνομία

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως "Δεν υπάρχει πιο κατάφορη παραβίαση, αναγνώριση της παραβίασης του Συντάγματος που έχετε συμπεριλάβει σε αυτό το νομοσχέδιο."

Ενώ πρόσθεσε πως το Σύνταγμα επιτρέπει στην αστυνομία να απαγορεύσει με αιτιολογημένη άποψη την πορεία και όχι αυτό το δικαίωμα να ασκείται με την άδεια της αστυνομίας.
και συνέχισε:

"Ρωτάτε άμα απαγορεύεται τις συγκεντρώσεις;
Πρώτον αμα δεν τις απαγορεύατε κ. Χρυσοχοϊδη γιατί τόση φασαρία;

Αλλά ναι τις απαγορεύεται γιατί σύμφωνα με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου σας δίνεται το δικαίωμα στην αστυνομία με την εκτίμησή της να απαγορεύσει μία συγκέντρωση και έρχεστε εδώ και μας ρωτάτε αν και πως απαγορεύεται συγκεντρώσεις;

Και καταλείγει: 

Με αυτό το νομοσχέδιο θα σταματήσουν οι Έλληνες να ταλαιπωρούνται από 120 διαδηλωτές γιατί θα τους βάζετε εσείς στο πεζοδρόμιο; 

Μένουν ήδη στο πεζοδρόμιο. Να οι φωτογραφίες. 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV