Σαρλ Μισέλ: Μικρότερο επταετή προϋπολογισμό προς όφελος του ταμείου ανάκαμψης | piperata.gr Skip to main content
Σαρλ Μισέλ

Σαρλ Μισέλ: Μικρότερο επταετή προϋπολογισμό προς όφελος του ταμείου ανάκαμψης

Έναν οριακά μικρότερο επταετή προϋπολογισμό θα προτείνουν οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Ευρωπαίους ηγέτες. 

 

Θα παραμείνουν, ωστόσο, πιστοί στον αρχικό στόχο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ του ταμείου ανάκαμψης από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Ένας πιο μέτριος προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-2027, συγκριτικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, έχει στόχο να πείσει μια ομάδα δημοσιονομικά συντηρητικών κρατών-μελών από τη βόρεια Ευρώπη, με επικεφαλής την Ολλανδία, και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε τμήματα του σχεδίου ανάκαμψης.

 

«Είναι θέμα τακτικής, χρειάζεται να βρούμε μια ισορροπία. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα προτείνει έναν προϋπολογισμό μεταξύ 1,05 τρισεκ. ευρώ και 1,094 τρισεκ. ευρώ, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η Κομισιόν είχε προτείνει 1,1 τρισεκ. ευρώ.

 

Ο Μισέλ έχει μιλήσει στους ηγέτες της ΕΕ μεμονωμένα και θα παρουσιάσει την πρότασή του την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα οι κυβερνήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία στη σύνοδο που θα γίνει αργότερα τον Ιούλιο, δήλωσε ο αξιωματούχος.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV