Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ | piperata.gr Skip to main content
Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, σήμερα Παρασκευή, λίγο πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μακρόν.

 

Σε ανακοίνωσή της η προεδρία της Γαλλίας ανέφερε ότι «ο Έντουαρντ Φίλιπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Φιλίπ θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις κυβερνητικές υποθέσεις έως ότου οριστεί νέο υπουργικό συμβούλιο.

 

Είναι μία αλλαγή που επιδίωξε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συγκροτηθεί μία «νέα ομάδα» που θα ακολουθήσει έναν «νέο (πολιτικό) δρόμο» για το τελευταίο μέρος της πορείας μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2022.

 

Στoν ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υποβάλλει την παραίτησή του πριν τους διορισμούς του υπουργικού συμβουλίου, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να επανατοποθετηθεί στη θέση.

 

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο Εντουάρ Φιλίπ αναδείχθηκε νικητής στην πόλη της Χάβρης κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της χώρας, κερδίζοντας το 58,8% των ψήφων. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV