Μηταράκης: Ανακτούμε τον έλεγχο - Στόχος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του μεταναστευτικού | piperata.gr Skip to main content
Μηταράκης

Μηταράκης: Ανακτούμε τον έλεγχο - Στόχος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του μεταναστευτικού


Ο Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, παρουσίασε τις προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το επόμενο δίαστημα, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για κριτική με κραυγές την ώρα που οι ροές προσφύγων μειώνονται.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει. «Aνακτούμε τον έλεγχο», είπε και συμπλήρωσε πως η αποσυμφόρηση στα νησιά επιτυγχάνεται χωρίς να δημιουργούνται νέες δομές και να γεμίζουν οι υπάρχουν. 

Σε ότι αφορά στις δράσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε πως: 1ον) τα νέα κέντρα θα προσφέρουν μία βιώσιμη και αξιοπρεπή καθημερινότητα στους αιτούντες άσυλο που θα διαμένουν σε αυτά. Με συστήματα ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου και ασφαλείς περιφράξεις, ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας και στους διαμένοντες και στις τοπικές κοινωνίες, 2ον) επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

«Εσείς, σε 4 χρόνια, πραγματοποιήσατε μετά βίας 1.862 επιστροφές. Για εμάς, οι επιστροφές είναι βασικός στόχος της χώρας αλλά και ζητούμενο της διαπραγμάτευσης τουνέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Μετανάστευσης», είπε και σημείωσε πως στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. 

«Ήδη από τον Ιούνιο λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη η οποία προσφέρει αυτοκαταγραφή ερωτηματολογίου ασύλου, απελευθερώνοντας περίπου 20 χιλιάδες εργατοώρες, μεταβολή στοιχείων, μειώνοντας την ανάγκη επίσκεψης σε περιφερειακά γραφεία. Και δυνατότητα αναζήτησης του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης. Σύντομα επιλύουμε ψηφιακά και το θέμα του ΑΦΜ και επόμενος στόχος την δυνατότητα απόκτησης τραπεζικού λογαριασμού», ανέφερε.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν το λόγο κατηγόρησαν την κυβέρνηση για υποκρισία, ακρότητες και φλέρτ με την ακροδεξία, λέγοντας ότι στο ζήτημα διαδικασιών χορήγησης ασύλου η κυβέρνηση κινείται εκτός νομιμότητας. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.