Πώς έγινε το ατύχημα με το τρένο στην Κηφισιά - Τι λέει η ΣΤΑΣΥ | piperata.gr Skip to main content
Πώς έγινε το ατύχημα με το τρένο στην Κηφισιά - Τι λέει η ΣΤΑΣΥ

Πώς έγινε το ατύχημα με το τρένο στην Κηφισιά - Τι λέει η ΣΤΑΣΥ

Πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά, όταν συρμός τρένου προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στα τερματικά τοιχία στο τέλος της γραμμής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα.

 

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για εκτροχιασμό του τρένου, τόσο η ΣΤΑΣΥ όσο και ο δήμαρχος Κηφισιάς το διέψευσαν και μίλησαν για πρόσκρουση, καθώς ο συρμός δεν βγήκε ποτέ από τις ράγες.

 

Στο σημείο έφτασαν στιγμές αργότερα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους ελαφρά τραυματίες για την παροχή πρώτων βοηθειών. Συγκεκριμένα, τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και οι υπόλοιποι στον «Ευαγγελισμό».

 

Η ΣΤΑΣΥ για το συμβάν με το τρένο Οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ ανέφεραν αρχικά ότι «στις 12.15 ο συρμός λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής, προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής στον σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 9 επιβάτες.

 

Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά. Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό».

 

Στη συνέχεια, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία αναφέρει ότι τελικά οι τραυματίες είναι οκτώ και περιγράφει πώς συνέβη η πρόσκρουση:

 

«Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής.

 

Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός.

 

Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

 

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».

 

Δήμαρχος Κηφισιάς: Πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα

 

Σε δήλωσή του για το συμβάν με τον συρμό του Ηλεκτρικού ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος είπε: «Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα, με δέκα ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες στον τερματικό της Κηφισιάς.

 

Συρμός τρένου προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε και όπως ενημερωθήκαμε από τον σταθμάρχη αυτό οφείλεται στο αντιολισθητικό σύστημα του τρένου το οποίο δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από τη βροχή σε ανάμειξη με τη σκόνη και τα υπολείμματα της ράγας.

 

Ευτυχώς οι συμπολίτες μας είναι ελαφρώς τραυματισμένοι, διακοσμήθηκαν όλοι, από την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, σε γειτονικά νοσοκομεία.

 

Η Πυροσβεστική που κατέφθασε δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα γιατί, όπως είπαμε, δεν ήταν εκτροχιασμός». Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV