Απορρίφθηκε για ακόμη μία φορά η μήνυση κατά αστυνομικών για την ανθρωποκτονία του Ζακ Κωστόπουλου | piperata.gr Skip to main content
ζακ κωστόπουλος

Απορρίφθηκε για ακόμη μία φορά η μήνυση κατά αστυνομικών για την ανθρωποκτονία του Ζακ Κωστόπουλου

Απορρίφθηκε για ακόμη μία φορά από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, η μήνυση για ανθρωποκτονία της οικογένιας του Ζακ Κωστόπουλου κατά των αστυνομικών που συνέπραξαν την θανατηφόρα "σύλληψή" του αλλά και του διασώστη του ΕΚΑΒ.

 

Η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρουσου, προαννήγγειλε προσφυγή για την προσβολή της απόφασης και ανέφερε πως «η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικηγόρου:   

 

«Με διάταξή του, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στην θανατηφόρα «σύλληψή» του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης. Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε.  

 

Για άλλη μια φορά όμως, καταγράφεται η παρέκκλιση από την ορθή και συνήθη νόμιμη διαδικασία σε όλες τις εκφάνσεις της υπόθεσης αυτής, γεγονός που αναδεικνύει τις κυρίαρχες στερεοτυπικές δομές που απεργάζονται την ανεύρεση της αλήθειας και της τιμωρίας των ενόχων.   

 

Με την ευχή η επιεικής αντιμετώπιση των κατηγορουμένων που έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της φρικτής θανάτωσης του Ζαχαρία Κωστόπουλου να επικρατήσει και ευρύτερα στο δικαστικό σύστημα, επαναδιατυπώνεται η νόμιμη και δίκαια αξίωση της οικογένειας να αποδοθεί ουσιαστική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως ορίζει ο νόμος».  Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV